nomultithumbs

Продукција   „Хајде обрадуј дан“ - ХОД  од  2013. године реализује пројекте и програме у области културе, уметности, едукације и креативног развоја.
ХОД је реализовао бројне пројекте културне анимације и едукације, као и хуманитарне акције, позоришне представе, радионице, намењене деци и младима. Реализовали смо многе пројекте као носиоци или партнери: „Позориште училиште“, носилац пројекта, усмереног на развој дечије позоришне публике и едукацију у области позоришне уметности, „Поклањам ти своју тајну“, носилац пројекта, културне анимације и едукације кроз популаризацију поезије и свих видова уметности, „Трг отвореног срца“, партнери на пројекту, „Приоритет за децу и труднице“, партнери на пројекту, Зимски фесивал „ICE @ TAŠ“, сарадници на пројекту, „Новогодишње представе за децу у центрима за азил“, партнери на пројекту.

ХОД 2013. године издаје књигу поезије „Поклањам ти своју тајну“,  a 2015. године издаје књигу о позоришној уметности  за децу „Буквар позоришта“.
Наши пројекти подржани су од стране: Града Београда, Министарства културе и информисања, Министарства образовања, науке и технолошког развоја, Народне библиотеке Србије, Центра за културу и образовање Раковица, предшколских установа, основних школа  и многих других.  Сарадници на пројектима су нам  компанија „Нис а.д Нови Сад“, Аеродром Београд, Београдска културна мрежа, ЦЕБЕФ, Туристичка организација Београда, Новобеоградска нова сцена, Театар Талија, Mikser Haus и др. ХОД  се прикључивао хуманитарним пројектима иницираним од стране Народне скупштине Републике Србије,  са партнерима: Одбор за права детета Народне скупштине, Повереник за заштиту равноправности, Уницеф, Центар за права детета, МОДС, Удружења родитеља, Пријатељи деце Србије.

Матична сцена ХОД-а је „Театар на Сави“ које је прво професионално позориште на Новом Београду и налази се на Савском кеју у блоку 45. Наше представе су на редовном репертоару позоришта „Академија 28“. ХОД је учесник бројних манифестација, културних догађаја и фестивала у земљи и региону,  као што су: Трг отвореног срца, Ревија позоришних представа за децу на Театру на Сави, Смедеревска јесен, Дани жупске бербе Александровац, Борско и Ваљевско културно лето,  Тешњарске вечери у Ваљеву, Ревија позоришних представа у Сремској Митровици, Тиватско културно љето, Барски љетопис, Херцег Фест, 5. дечији фестивал „Зајечар“, „4. Фестић“, Београдски новогодишњни фестивал, итд. Наши програми, едукативне радионице и представе су играни у скоро свим градовима Србије, Црне Горе и Републике Српске.